Ah ta depilacija…

Sezona proljeće/ljeto je u kozmetičkim salonima predodređena da se 80% vremena provede depilirajući.

Duge (zimske), kratke (brijane) i svakakve vrste dlačica se tada nađu na našim stolovima. Već godinama pokušavam odgonetnuti tajnu zašto se netko cijelu zimu ne depilira i onda dođe na depilaciju (jednom u 6.-om mjesecu i jednom u 7.-om mjesecu) prije mora. Ako preživiš 10 mjeseci dlakav, što fali da preživiš i ta dva ljetna?

depilacija home madeI još tajna – brijanih nogu – dakle sve isto kao u slučaju prije, samo što se 10 mjeseci redovito, svaki ili svaki drugi dan briju (a dva mjeseca dođu na depilaciju), i naravno još u vremenu između dvije depilacije “potegnu” britvicom za svaki slučaj.

U oba slučaja, mi, kozmetičari smo mađioničari. Izdepilirati nekoga tko se nije depilirao cijelu zimu je zaista umjetnost, a o tome koliko potrošimo voska, trakica, paste…da ne govorim. Ili izdepilirati nekoga čije su dlačice duljine 1,5 mm je zaista umijeće. I da, a o tome koliko je tko zadovoljan bi se također dalo pričati (…joj pa kako ne idu baš sve…! Od 1,5mm??!!)

Vrijeme, šećerna pasta, trud, bolovi u rukama… na to se nitko ne žali. U bilo kojem od ova dva slučaja da povisimo cijenu bile bi pretpostavljam “ispljuvane” na svim društvenim i inim mrežama, kao neprofesionalne, neljubazne i što ja znam kakve sve ne.

Ali to “poteže” još jednu jako bitnu stavku – kad rezerviramo vrijeme takvom klijentu dogodi se da naš redoviti i stalni klijent ostane bez termina! Svi frustrirani!

Ali naravno postoji rješenje! Možda čak i nekoliko:

  • svi vi koji se depilirate u “home made” varijanti – nastavite tako i preko ljeta :-)
  • svi vi koji se ne depilirate – nastavite tako i ljeti
  • redoviti klijenti će vam biti zahvalni jer će moći doći do svog termina, u salonu koji je njihov
  • kozmetičari će biti sretniji i opušteniji u svom radu i moći će se posvetiti svom idealnom klijentu s većom pažnjom i pozornošću.

Živjela DEPILACIJA – REDOVITA!!!

newsletter_pdwistock_000030705424xxlarge_0

 

Povratak na vrh
Copyright © Dora'98 2018 | Dora'98